Voedingssupplementen – Zijn ze nodig en veilig?

Zijn vitamines en supplementen echt nodig?

Dit suggereert dat eetgewoonten moeten worden beoordeeld en voedingssupplementen moeten worden overwogen om de aanbevolen niveaus van inname van voedingsstoffen te bereiken.

Talrijke rapporten suggereren dat het gemiddelde dieet te veel verzadigd vet en verwerkte suiker bevat en 13 vitamines mist die essentieel zijn voor de menselijke functie. We consumeren te veel van de “slechte” dingen en niet genoeg van de “goede” dingen. Daarnaast kan uw arts aanbevelen om voedingssupplementen kopen te gebruiken voor bepaalde gezondheidsproblemen als u vegetariër of veganist bent, zwanger bent of borstvoeding geeft (American Academy of Family Medicine – AAFP). De 13 essentiële vitamines zijn A-, C-, D-, E-, K- en B-vitamines (thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur, biotine, vitamine B-6, vitamine B-12 en foliumzuur).

Zijn er risico’s verbonden aan het nemen van vitamines en voedingssupplementen?

Overmatig of oneigenlijk gebruik kan echter bijwerkingen veroorzaken of niet het gewenste resultaat opleveren. Het lichaam verwerkt vitamines anders, afhankelijk van of ze in water of in vet oplosbaar zijn.

In water oplosbare vitamines (vitamine C en vitamine B) worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen en worden niet in grote hoeveelheden opgeslagen. Alles wat meer is dan nodig is, wordt door de nieren geëlimineerd en uitgescheiden in de urine. Terwijl het consumeren van te veel van deze vitamines meestal geldverspilling is.

Hoe neem ik veilig vitamines en supplementen?

Er zijn ook tal van wetenschappelijke studies en anekdotisch bewijs dat specifieke voordelen suggereert voor elke beschikbare vitamine en voedingssupplement. Iedereen heeft echter unieke behoeften, dus overleg altijd met uw zorgverlener voordat u medicijnen, vitamines of andere voedingssupplementen gebruikt om te bepalen welke medicijnen, vitamines of andere voedingssupplementen u nodig heeft en bespreek mogelijke bijwerkingen van andere medicijnen. Je zou moeten.

Voedingssupplementen worden niet voor niets “supplementen” genoemd. Ze zijn niet bedoeld om goede eetgewoonten te vervangen. Ze zijn echter bedoeld als aanvulling op goede eetgewoonten om bepaalde voedingsstoffen aan te vullen die mogelijk ontbreken, of om een specifiek probleem aan te pakken. Het is algemeen bekend dat een effectief voedingssupplementenprogramma samen met een gezond dieet het lichaam op vele manieren helpt, maar vitamines en andere voedingssupplementen zijn niet bedoeld om ziekten te diagnosticeren, behandelen of genezen. Wees op uw hoede voor advertenties die het tegendeel suggereren, en raadpleeg altijd uw zorgverlener om er zeker van te zijn dat uw voedingsplan de juiste balans bevat van gezond voedsel, vitamines, voedingssupplementen en/of medicijnen die u nodig heeft.