Stranden, boulevards en leuke plekken aan zee

Voor een dosis fantasierijke excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een schat aan progressieve kunstopstellingen en psychedelische Fun Places tentoonstellingen. Het grensverleggende servicescherm zal uw aannames zeker op de proef stellen en uw creatieve verbeelding stimuleren.

Voor degenen die van klassiek en gek houden, is het International Banana Museum in Mecca, Californië, een prachtige terugkeer naar vervlogen tijden. Deze ongewone galerij zet zich in voor alle aspecten die met bananen te maken hebben, inclusief een verbluffende collectie souvenirs met bananenthema, van posters en speelgoed tot outfits en kooktoestellen.

Ben je een fan van alle punten, levendig en eigenzinnig? De wegen zijn de wens van digitale fotografen, en de gemoedelijke omgeving van de gemeenschap maakt het een uitstekende locatie om tot rust te komen en een pauze te nemen in de bijzondere sfeer.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze onderscheidende galerij zet zich in voor het verzamelen, beschermen en herdenken van de meest afschuwelijke kunst ter wereld. Het is een locatie waar ‘negatieve’ kunst in de schijnwerpers staat, en je zult het zelf ontdekken, gezien de grote grens tussen tovenaar en middelmatigheid.

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een enorme verzameling klinische vreemdheden, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot beheerde menselijke lichaamsorganen. Het is zowel verontrustend als opmerkelijk en biedt een duidelijk inzicht in de achtergrond van medicatie.

Heeft u ooit de diepe, donkere zeeën willen ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium maakt gebruik van een opwindende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een verscheidenheid aan waterleven van dichtbij kunt observeren, terwijl u aangenaam volledig droog blijft.

Over kunst gesproken: bent u zich ooit bewust geworden van het excentrieke Underwater Sculpture Park in Grenada? Deze speciale bestemming omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld in het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het is niet alleen een interessante, fantasierijke onderneming, maar het fungeert ook als een synthetisch koraalrif, dat reclame maakt voor het waterleven en de ontwikkeling van koraalriffen.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in talloze steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een duidelijk middel om uw aannames over eten te testen en op een veel dieper niveau aan uw bevindingen te hechten.

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een liefhebber bent van alles wat paranormaal en vreemd is, denk dan eens aan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico.

Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, gemaakt door de epische muzikant Salvador Dalí. Het staat vol met zijn psychedelische ontwikkelingen, van ontdooiende klokken tot vreemde sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Voor iets veel uniekers, denk eens aan het Museum voor Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië. Deze galerij toont een verkoelende verzameling gereedschappen die worden gebruikt om ongemak en straf te veroorzaken in de middeleeuwen. Het is een macabere reis naar de donkere facetten van de achtergrond.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een ballonvaart kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente elegantie van dit gebied is de wens van een professionele fotograaf, en eroverheen zweven in een levendige ballon is een buitengewone ervaring.

Als je een aanhanger bent van het mystieke en ongewone, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. Het huis is populair vanwege de labyrintische indeling, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in de muur uitkomen en geheime stromen.

Als je zin hebt in niet-traditionele en gekke vakantieaccommodaties, overweeg dan een verblijf in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een enorme beagle en u kunt in het lichaam van uw huisdier uitrusten. Het is niet alleen een comfortabel gebied om te verblijven, maar ook een uitstekende foto-opname voor je Instagram-feed.

Je bent hier op de beste locatie als je genoeg hebt van dezelfde oude bezoekerslocaties en op zoek bent naar een ongewone en aparte ervaring. We hebben de wereld rondgezocht om u een checklist te geven van een van de meest ongewone en plezierige gebieden om naartoe te gaan. Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zorgen ervoor dat je onvergetelijke herinneringen achterlaat.