Marketing op socialemediaplatforms in 2023 – In 4 stappen naar personalisatie

Het toenemende gebruik van sociale media en de achteruitgang van andere massamediakanalen zijn de marketinguitdagingen van 2014. De oplage van gedrukte media en het aantal kijkers op televisie is sinds 2002 met 50% gedaald. Daarentegen hebben sociale media enorme winst geboekt en is het gebruik in de loop van het jaar met 800% toegenomen. afgelopen acht jaar (“The New Face of Marketing”, Yahoo! Verbind met Vinyadmedia Business & Finance, okt 2013).

Marketing op social media (SM)-platforms omvat online interactie via sociale kanalen met als doel websiteverkeer of aandacht voor uw website te genereren. Dus uiteindelijk draait marketing met SM-programma’s om uw inspanningen om inhoud te creëren die de aandacht trekt.

En je hebt geen geavanceerde vaardigheden nodig om aan boord van de sociale wagen te springen. Je hebt toegang tot online media als je internettoegang, een profiel en een site hebt. SM is een relatief goedkoop platform voor bedrijven om advertentiecampagnes op de markt te brengen en uit te voeren.

Creëer relevante en impactvolle marketingboodschappen. Adverteer op sociale mediaplatforms die kostenefficiënt en aanpasbaar zijn. Personaliseer social media marketing door gebruik te maken van data-geactiveerde technieken. Schaal uw bericht om persoonlijk te zijn, maar breng het op de markt voor een publiek van duizenden. Kijk naar gebruikersgegevens, sociale profielen en marketingberichten op maat voor relevantie en effectiviteit.

Vraag lezers om uw marketingboodschappen en bedrijfsinformatie te delen met vrienden en kennissen. Zorg voor een “vind ik leuk”-knop, vraag om feedback, gebruik enquêtes en vragenlijsten. Zorg voor pakkende links, banners en tips en trucs om uw boodschap over te brengen. Zakelijke en andere berichten verspreiden zich van gebruiker tot gebruiker en worden vertrouwd wanneer ze op sociale-mediasites worden geadverteerd. Likes en marketingberichten komen van iemand die je kent versus een algemene bedrijfsboodschap. Social media marketing is het nieuwe mond-tot-mondreclame. Zie resultaten in hogere merk- en bedrijfsimagoherkenning en meer klanten die uw website doorzoeken.

4 stappen om uw online marketingprocessen te personaliseren

1. Begin met het verzamelen van gegevens over uw beoogde gebruikers. Gebruik sociale login-informatie en platforms om gebruikers een manier te bieden om zich aan te melden bij websites via hun mediaplatforms. Dit is een geweldige manier om gegevenspunten te verzamelen en te analyseren die u helpen de behoeften en wensen van uw klanten te begrijpen.

2. Neem je onbewerkte gegevens en kraak ze om er betekenis aan te ontlenen. Analyseer de gegevens en identificeer klanten en hun gedrag. Gebruik het om gepersonaliseerde marketingberichten te maken. Het nemen van onbewerkte gegevens en deze segmenteren in demografische gegevens is perfect voor marketingdoeleinden. U kunt uw marketingcampagnes ontwerpen op basis van locatie, leeftijd, geslacht plus voorkeuren en antipathieën. Gebruik gerichte sociale-mediaplatforms om op die segmenten te adverteren. Wijzig uw bericht zodat het betrekking heeft op demografische gegevens.

3. Gegevens moeten worden omgezet in bruikbare methoden. Neem de gegevens die u hebt verzameld en geanalyseerd en plaats ze in de mediaplatforms die u gebruikt. Dit kunnen CRM-software, advertentienetwerken en e-mailmarketingplatforms zijn. Automatiseer deze platforms om het verzenden te vergemakkelijken, maar verander uw bericht voortdurend.

4. Ontwikkel een volledige afdeling of taskforce die zich toelegt op SM-marketing.

Maak gebruik van gegevens via sociale logins, profielen, likes en shares. Krijg weer controle over uw klanten door te denken zoals uw klanten. U hoeft niet langer duizenden dollars uit te geven aan gedrukte media die niet werken. Volg de marketingmogelijkheden die worden aangeboden door sociale mediaplatforms, gebruik de tips en trucs die ze bieden en u zult een geheel nieuwe demografie voor uw producten en diensten vinden.