Eenvoudige stappen: hoe u goede gebruikte auto’s kunt vinden en de citroen kunt vermijden

Ik werk in de auto-industrie en een vraag die mij keer op keer wordt gesteld door vrienden en familie is:

“Wat is de beste manier om goede gebruikte auto’s te vinden?”

Velen van ons kozen ervoor om Cars A2Z NL gebruikte auto’s te kopen. Het kan veel betekenen. Zoals u weet kunnen nieuwe auto’s in de eerste 2 jaar tot 30% van hun waarde verliezen. Als je die nieuwe auto te snel moet verkopen, heb je al dat geld verspild.

Het enige probleem is dat het kopen van gebruikte auto’s een mijnenveld van fouten kan zijn. Je moet je spullen kennen. Je hebt ook een scherp verstand nodig en de valkuilen begrijpen. De waarheid is dat we niet allemaal monteurs zijn en we hebben niet allemaal het oog om het slechte van de goede gebruikte auto te onderscheiden.

Vandaag deel ik enkele stappen en trucs die de kans vergroten dat u een goede keuze maakt. Er is veel te weten over gebruikte auto’s, maar met de volgende ideeën kom je al een heel eind.

Waarom goede gebruikte auto’s kopen?

Profiteer van de afschrijving. Als je een gebruikte auto koopt, die een paar jaar oud is, heb je jezelf de 20%-30% waardeverlies op die auto bespaard. Dat heeft iemand anders voor je betaald. Je hebt het risico om jezelf financieel in die auto te bezeren verkleind. Als u om de een of andere reden de auto eerder dan gepland weer moet verkopen, bevindt u zich in een veel betere positie.

Kies maar! Wanneer u tweedehands koopt, zijn er veel verschillende dingen die de prijs kunnen beïnvloeden. Je hebt veel meer opties op het gebied van model, merk, leeftijd, kilometerstand. U heeft de mogelijkheid om een auto te kopen die u normaal gesproken niet zou kunnen betalen als deze gloednieuw van de autokavel kwam. Je kunt echt elk budget instellen en binnen dat budget winkelen. Je zou letterlijk $ 2.000 of $ 200.000 aan een gebruikte auto kunnen uitgeven. Elke stad is rijp met een uitgebreide selectie gebruikte auto’s in goede staat.

Elke dag iets nieuws op de afdeling gebruikte auto’s. De markt voor gebruikte auto’s verandert voortdurend. Het betekent dat er altijd verschillende auto’s te vinden en uit te kiezen zijn. De meeste Victoria-dealers hebben elke maand nieuwe voorraad. Vaak kun je de nieuwe inventaris gewoon thuis achter je computer vinden. Er worden ook elke dag tonnen privéverkopen vermeld.

Moet u gebruikte auto’s particulier of bij een dealer kopen?

Het heeft voordelen om ervoor te kiezen om met een dealer te werken, maar ook met een particuliere eigenaar.

Particuliere verkoop gebruikte auto voordelen:

U kunt soms geweldige aanbiedingen vinden in de aanbieding voor privéverkoop. Met wat geduld en tijd kun je online de goede deals vinden. Veel online verkopers doen het omdat ze onder vuur liggen en het geld snel nodig hebben.

Particuliere eigenaren zijn vaak niet zo agressief als het gaat om praten over cijfers en het proces. Particuliere eigenaren laten u alles in uw eigen tempo doen. De meeste autoverkopers zullen proberen u zo snel mogelijk te bewegen een keuze te maken. Deze onnodige druk kan worden vermeden door een betrouwbare verkoper te zoeken of op de particuliere markt te blijven.

Dealervoordelen:

U kunt een hoop tijd besparen als u naar een tweedehands autodealer gaat. Ze zullen veel meer keuze op één plek hebben. Hoe graag we het verkoopproces ook vinden, het bespaart wel tijd. De sleutel is het vinden van een betrouwbare verkoper. Iemand die echt om je geeft. Met iemand praten over wat voor soort auto je nodig hebt, dan rijden en dan praten over cijfers op één dag, betekent dat je een auto binnen een paar uur kunt in- of uitschakelen.

Tweedehands autodealers in veel gebieden moeten auto Dec’s aangeven. Ze hebben documenten zoals een Car Proof of Car Fax en veiligheidsinspecties bij de hand. Dit zijn waardevolle documenten die veel particuliere verkopers over het hoofd zien. Ze zijn een hard bewijs van een voertuiggeschiedenis.

Particuliere gebruikte auto Nadeel

De meeste mensen verkopen een auto particulier om er zoveel mogelijk voor te krijgen. Als ze er niet om gaven zoveel mogelijk te krijgen, hadden ze het aan een dealer verkocht. De meeste mensen zullen privé winkelen omdat ze denken dat ze een betere deal kunnen krijgen dan wanneer ze naar een dealer gaan. In de meeste gevallen liggen particuliere autokopers en particuliere autoverkopers qua prijs verder uit elkaar dan autodealers en autokopers. Vaak zijn particuliere verkopers veel emotioneler gehecht aan hun auto dan de dealer en hebben ze een opgeblazen idee van de waarde ervan.

Dealer nadeel

Heel vaak hebben dealers extra kosten verbonden aan de verkoop van een gebruikte auto. Ze zullen ook willen dat u extra garanties en producten koopt. Veel van deze producten passen mogelijk niet bij uw leven of behoeften. Let goed op waar je voor tekent. Wees niet bang om vroeg te vragen wat de extra kosten zijn en waar ze voor zijn. Veel van de producten zijn van toepassing in gordijnsituaties. Als je eenmaal hebt geluisterd en begrepen wat de extra’s zijn, maak dan een rationele keuze of je ze nodig hebt of niet.