Bespaar duizenden op kitesurflessen en ga sneller de golven op

Kitesurflessen zijn mijn nummer 1 doel deze zomer. Geen duinzitten en geen uitstelgedrag! Ik ben er klaar voor en ik doe het. We weten allemaal dat kitesurfen op dit moment de coolste van de extreme sporten is en ik wed dat als je dit artikel leest, je net zo enthousiast bent als ik!

Ik heb op het strand gestaan met Kitesurfles mijn mond wijd open en mijn hart bonzend terwijl ik naar de acrobatiek keek die op de open golven werd uitgevoerd. Niets beter dan het ontzagwekkende spektakel terwijl massa’s schitterend gekleurde vliegers over het water huppelen.

Dus terwijl de winter op het noordelijk halfrond nadert, zullen onze maatjes op het zuidelijk halfrond wakker worden en rondspringen in afwachting van weer een fantastisch kitesurfseizoen. Voor de doorgewinterde kiteboarders die er zijn, is het tijd om de spinnenwebben van vorig jaar van je af te vegen, een uitrustingscontrole uit te voeren en te beslissen hoe je deze zomer verder gaat; dus terwijl ik erover droomde tijdens de wintermaanden, maakte ik stevige lesplannen voor kitesurfen.

De lente is begonnen en ik ben klaar om aan de slag te gaan. Ik barst letterlijk van opwinding. Ik ben op de forums geweest en heb wat jargon opgepikt en ik heb ervoor gezorgd dat ik geschikt ben voor de uitdaging.

Ik heb in de winter een paar boeken van internet geplukt. Scherpe prijzen en boordevol praktisch, nuchter advies. Ik weet zeker dat ik iedereen thuis gek heb gemaakt en mijn vader is ervan overtuigd dat hij het ook zou kunnen als hij maar de helft van de kans krijgt. Ik weet nu een beetje over trainervliegers en de benodigde uitrusting. De beste wind- en watercondities staan nu stevig in mijn geheugen gegrift. Ik ken de veiligheidsproblemen, heb het jargon geleerd en ken genoeg surfregels om botsingen te voorkomen – dus kom op – het is tijd. Mijn tijd!

Ik heb contact opgenomen met de professionals en heb nu een duidelijk plan van aanpak voor mijn kitesurflessen. Na de eerste 4 weken ga ik op kitesurfkamp met een heleboel andere onverschrokken beginners en weet je wat? Ik voel me zo cool om mensen te vertellen wat mijn zomerplannen zijn!

Je glijdt over het water, berijdt rusteloze en eindeloze golven, terwijl de wind je voortstuwt en je uiteindelijk optilt en je in de lucht zweeft. En dan, net zo plotseling, sta je weer op het water, de golven woest duwen en trekken aan je en je houdt je vast met alles wat je hebt.

De extreme watersport die bekend staat als kitesurfen biedt deze intense ervaring waar steeds meer mensen toe aangetrokken worden. Om aan deze sport deel te nemen, heb je een kern van kracht nodig, een beheersing van angst en een grenzeloze behoefte aan opwinding en adrenaline.

Kitesurfen kan een erg moeilijke en gevaarlijke sport zijn, zelfs als je weet wat je doet. De beste manier om gevaren tijdens het kitesurfen te vermijden, is door voldoende lessen te nemen van een getrainde professional, te beginnen met het leren van de basis. Enkele van de basisprincipes van kitesurfen zijn onder meer het lanceren van een vlieger, vliegen, landen, controle over de bar en veiligheid.

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de sport vanwege de intensiteit en schoonheid ervan en zijn gebiologeerd door bekwame professionals soepel over de golven te zien rijden en moeilijke trucs en salto’s in de lucht uit te voeren. Omdat kitesurfen een combinatie is van zowel kiten als surfen, moet je leren hoe je zowel de kracht van de wind als de kracht van het water kunt beheersen. Beide zijn extreem krachtige krachten die je zwaar kunnen verwonden als je niet weet hoe je met de elementen moet omgaan en ook als je geen veiligheidsmaatregelen neemt. Om de best mogelijke kitesurfervaring te hebben, moet je zo veilig en goed opgeleid mogelijk zijn.

De snelst groeiende watersport van de laatste jaren is kitesurfen. De vliegerwereld is heel bijzonder, maar net als bij veel buitensporten gaat het ook om de ‘dingen’ en de sensatie van de scheiding van de normale wereld.

Wereldwijd staan Cabarete, Cumbuco, Hurghada, Isla Margarita, Fuerteventura bekend om hun ideale omstandigheden.

Kitesurfen in het Caribisch gebied groeit snel en Aruba is een van de plekken waar je moet zijn.

Geschiedenis

Kitesurfen is een Nederlandse uitvinding. In de 19e eeuw werden vliegers gebruikt om boten te trekken. In 1977 was het de Nederlander Bert Panhuis die hem met een vlieger rechtop op het water voortsleepte.

Acht jaar later ontwierpen twee broers een vlieger met opblaasbare delen zodat ze direct vanaf het water konden starten.
De materialen worden nog steeds ontwikkeld en opnieuw ontworpen.

Rond 1996 begon het pionieren met kitesurfen, vooral in Zuid-Frankrijk en op Hawaï. Een jaar later werden de eerste wereldkampioenschappen gehouden in Hawaï.

Structuur

Voordat je hoog boven de zee hangt en een grote sprong maakt heb je al vele meters gesport.

Op Aruba, maar ook in Nederland of andere kitesurfspots in de wereld bieden scholen zogenaamde pakketten aan. In drie of vier lessen (a 1,5-2 uur) maak je je eerste zetten op het bord. Al het materiaal is bij de prijs inbegrepen en er zijn meerdere mensen die over je waken.

Bijna overal is dit de procedure:

1e sessie: Leren omgaan met de vlieger en het gevoel krijgen.

2e sessie: les bodydraggen. Laat tijdens deze les je lichaam meeslepen door het water hangend aan de vlieger en leer diverse bedieningselementen.

3e sessie: Waterstartles. Je eerste meters op het board.

De prijzen op Aruba zijn redelijk.

– Kitesurfpakket (3 lessen, in totaal vijf uur kitesurfen) rond de $ 350 – inclusief uitrusting en boot.
– Huur kitesurfmateriaal: 2 uur ca. $ 100,- (incl. materialen, boot).

Vlekken

De twee bekendste kitesurflocaties op Aruba zijn: Fisher Mans Huts (boven Marriott hotel) waar je alleen kunt Kiten voor 10.00 uur en na 16.00 uur en Boca Grandi (gevorderden). Aruba heeft het hele jaar door passaatwind (NO Passat) en de temperatuur is constant rond de 27 graden (watertemperatuur ongeveer 25 graden).

Ja, dit ligt buiten mijn comfortzone en ik verwacht niet dat dit het gemakkelijkste is dat ik ooit heb aangepakt, maar ik onderneem actie en zorg ervoor dat het gebeurt en ik ben van plan om dit de slechtste zomer van mijn leven te maken.

Ik heb vorig jaar windsurflessen gevolgd en ik hoop dat dit kan helpen met mijn evenwicht. Ik was een redelijk goede rookie, maar deze sport is zoveel cooler en de buzz is zoveel groter. Ik wil over de golven racen, springen en de trucs en technieken gebruiken die de kitesurfers daar zo gemakkelijk laten lijken.

Wees dus geen duinoppas. Wat zijn jouw plannen voor deze zomer? Verzamel wat goede informatie, bereid je voor, plan en ga achter die geweldige droom aan om mee te doen aan de actie en die opwindende adrenaline-buzz te ervaren. Stop met dromen en onderneem actie, anders zul je merken dat de zomer je weer achter zich heeft gelaten. Neem contact op met uw lokale team van professionals en laat die kitesurflessen vandaag nog boeken.